Investointien tahdissa myyntisuunnitelmiin

Vuosi on vaihtunut ja pakkasten keskellä joutaa pohtimaan parannuksia maatilan toimintaan ja suunnittelemaan tulevaisuutta. Luomukarjan ruokinnassa kauran käyttö on kasvanut puolentoistavuoden aikana moninkertaiseksi. Kuorittu kaura on hyvä rehu vasikoille ja lypsylehmille. Kaurankuori on hyvä kuivike tai umpparien rehun jatke. Nykyään kutterinlastu on huomattavasti kalliimpaa kuin luoukauran kuori.

Kun paikallinen muoviputkitehdas päätti lopettaa ja laittaa romut myyntiin, saatiin sieltä polkumyyntihintaan reilu parin sadan kuution viljasiilo. Siilon purkaminen ja kokoaminen olisi ollut aikaavievä ja kallis operaatio. Jouni kehitteli siirtoon mainion systeemin. Siilo kokonaisena nosturin avulla renkaiden päälle ja siirto uuteen paikkaan.

Kuljetuksessa siilo täyttää Naamantien kokonaan jaloppumatkan kuljetus on tarkoitus tehdä lähiaikoina joku yön seutu. Pitää vielä mitata muutama tien ylittävä sähkökaapeli. Suunnitelmien mukaan ensi syksynä puintiaikaan siihen voidaan ottaa muutama rekkakuorma luomukauraa odottamaan kuorintaa ja eläinten ruokintaa. Varastokapasiteetti kasvaa reilusti.

Sitten myyntisuunnitelmia..

Olen usein sanonut että yli viisikymppiset pitäisi vapauttaa vastuullisista tehtävistä. Ja maatilan pyörittäminen on jonkin verran vastuullista hommaa. Meillä tämä 50 ikäraja on mennyt ohi jo aikoja sitten ja sen vuoksi tänä vuonna on todella aloitettu valmistella Aholan Maito Oy:n maatilaa myyntiä varten.

Vaikka tämän kokoisen tilan omistajanvaihdos on haasteellista, löytyy osakeyhtiölaista monenlaisa variaatioita yrityksen omistajan vaihtoon ja välttämättä ei tarvita siirtää kovin suuria rahasummia. Tämän mahdollistamiseksi on tehty 7-12 vuoden luopumissuunnitelma. Kaikki, joilla on unelmissa päästä toimivan maatilan omistajaksi voi rohkeasti ottaa yhteyttä. Tervetuloa paikan päälle tutustumaan.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *