Turhia tilastoja?

Aurinko paistaa niin kirkkaasti, että ei ulos kehtaa mennä. Hanget ja aurinko häikäisee. Aikaa voi käyttää turhuuteen auringon laskua odotellessa. Nettiä selatessa löytyi tällainen tilasto vuodelta 2020.
Miksihän näitäkin tilastoja joutilaat ihmiset laskeskelee ja julkaisee? Eikö karjanhoidon ja yritystoiminna tavoite ole saada toimeentuloa ja hyvinvoinia työntekijöille ja omistajille, niiden arvojen mukaan, mitä yritys on strategiassaan valinnut?

Maidontuotannossa karjan keskituotos ei ole merkittävin tekijä näihin tavotteisiin pääsemiseksi. Maidon huipputuotoksia tavoitellessa eläinten ja myös hoitajien hyvinvointi helposti laskee. Toisaalta, hyvillä eväillä hyvinvoiva ja terve lehmä lypsää väkisellä aika paljon. Mutta tosiasiassa, taloudellisesti parhaiten menestyvät maitotilat mahtavat olla tämän tilaston ulkopuolella.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 Responses to Turhia tilastoja?

 1. lr sanoo:

  Varmaan niitä julkaistaan siksi, että eri karjojen tuloksia on mukava vertailla ja kärkisijoilla on kiva keikkua, kuten tekstistäsikin käy ilmi ;). Pieni kilpailu yleensä kiinnostaa ihmismieltä ja saa yrittämään vielä vähän enemmän.

  Se parhaiten taloudellisesti menestyvien maitotilojenlista olisi myös mieleenkiintoista nähdä vaikkapa juuri tämän toisen listan rinnalla :D.

 2. Lonesome Cowboy sanoo:

  Joku yrittää lukee rivien välistä ajatuksia 🙂 No näin se mahtaa olla. Mutta jos tässä vanhoilla päivillä erehtyy kilpailemaan tässä sarjassa ja unohtuu yrittämisen tarkoitus. Neuvontajärjestön kuitenkin pitäisi potkia karjanhoitajia oikeaan suuntaan.

  • lr sanoo:

   Totta tuokin, että neuvojien pitäisi näyttää sitä oikeaa tietä ja suuntaa. Niistä oikeista tavoista ja käytännöistäkin, (ja menestyksen mittareista) kun vaan voi olla kai montaa mieltä? Varmaan tilallisella itsellään on ihan hyvä käsitys asioista ja osaavat ottaa neuvonnastakin sen tarpeellisen ja järkevän annin käyttöön jos haluavat.

   Tsemppiä erityisesti rupusakin lehmille ja terveyttä korkeatuottoisille kanssa sisarille. Aurinkoista kevään jatkoa ja onnea hyvistä tuloksista!

   • Lonesome Cowboy sanoo:

    Kun on tiedossa, että joku toimintatapa jopa heikentää monen tilan ennestäänkin heikkoa tuloksentekoa, niin sitä suuntaa ei kannata kyllä hehkuttaa julkisesti. Kiitos kuitenkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *